Zakelijkedriesprong

Alles over het zakelijk leven en meer!

Nieuw vak: WordPress Specialist

wordpress-265132_640Vandaag de dag waar steeds meer online marketing word gevoerd zie ik dat er een echte hype is ontstaan in het gebruik van wordpress. Met deze hype sie ik ook steeds vaker ”de wordpress specialist” voorbij komen. Zo zie je dat bij dergelijke hypes nieuwe banen en vakken worden gecreëerd.

wordpress-logoWat is wordpress?

WordPress is een c.m.s. welke tegenwoordig veel word gebruikt bij het maken van websites voor bedrijven met name in het mkb. De afkorting van c.m.s. is content management system en wil dus eigenlijk zeggen dat het een systeem is waarbij je de content op je website eenvoudig kunt aanpassen. WordPress is niet voor niks een hype en een veel gebruikt cms. WordPress is makkelijk en eenvoudig in gebruik en je kunt er alle kanten mee op. Je kunt er zelfs een hele webshop op bouwen met betaalsystemen. Door de vele mogelijkheden van wordpress kan je op eenvoudige manieren zelf dingen aan je website aanpassen. Ook deze website is gemaakt met wordpress. Nu ben ik geen wordpress specialist, maar kon ik wel na een paar dagen eigenlijk zelf alles aanpassen op mijn website. Ik heb daarbij alleen een paar video’s gebruikt die ik vond op youtube.

wordpress-589121_640Wat doet een wordpress specialist?

Een wordpress specialist zegt het eigenlijk al. Het is een specialist op het gebied van dit cms en kan er dus eigenlijk alles mee. Ook al bied wordpress een berg aan plugins waarmee je de website kunt upgraden is er soms toch maatwerk nodig of een specialist die net even wat meer kan met wordpress als een gewone gebruiker van wordpress. Hierdoor is de wordpress specialist ontstaan en hiermee ook een nieuw vak.

Wat zijn jouw ervaringen met wordpress?